هیدروکورتیزون در درمانعلامتی اختلالات ناشی از آلرژی و یاالتهابی پوست نظیر اگزما، درماتیتها،لوپوس اریتماتوز، نیش حشرات،پمفیگوئید و پمفیگوس بکار میرود.
متابولیسم این دارو عمدتادر خود پوست صورت میگیرد. بدنبالجذب سیستمیک، در کبد نیز متابولیزهمیشود. نیمه عمر هیدروکورتیزون آزادحدود 2 ساعت میباشد.
این دارو با عبور از غشاءسلولی به گیرندههای خود در سیتوپلاسممتصل شده و کمپلکس دارو ـ گیرنده واردهسته سلولی میشود. این کمپلکس بااتصال به نواحی خاصی از DNA موجبتحریک روند رونویسی mRAN و بدنبالآن ساخت آنزیمهایی میگردد که گمانمیرود مسئول ایجاد اثرات ضد التهابیمیباشند.
در بیماری روز آسه وحالات التهابی زخمدار و یا خارش دار ونیز درمان آکنه نباید مصرف شود.
در اختلالات التهابی پوستشیرخواران از قبیل التهاب ناشی از ادرارسوختگی احتیاط فراوان نموده و بیش از 7 ـ 5 روز مصرف نگردد.
در صورت جذبسیستمیک هیدروکورتیزون عوارضینظیر سندرم کوشینگ، افزایش قند خون،وجود قند در ادرار و در دراز مدت تضعیفمحور هیپوتالاموس ـ هیپوفیز ـ فوق کلیهمحتمل میباشد. بروز عوارض جانبی موضعی مانند تشدیدعفونتهای درمان نشده، نازک شدنپوست، درماتیت تماسی، اختلالات التهابیدر ناحیه صورت بویژه در خانمها و آکنهدر محل کاربرد فرآورده نیز گزارش شدهاست.
1 ـ از مصرفخودسرانه این دارو خودداری شود. 2 ـ از بکار بردن پوشش و یا پانسمان رویناحیه تحت درمان با هیدروکورتیزونخودداری شود. 3 ـ از تماس دارو با چشمها اجتناب شود. 4 ـ در صورتی که با گذشت دو هفتهعارضهای که برای آن هیدروکورتیزونتجویز شده، بهبود پیدا نکرد و یا بدتر شد،به پزشک مراجعه شود. 5 ـ قبل از شیردهی از استعمال این داروروی بافت پستان خودداری شود.
در بزرگسالان از کرم یا پماد1%، 1 تا 4 بار در روز و در کودکان بالای 2 سال 1 تا 2 بار در روز استفاده میشود.میزان مصرف این دارو در کودکان زیر 2 سال تاکنون مشخص نشده است.
Topical Cream: 1% Topical Ointment: 1%