این فرآورده برای ایجادایمنی فعال بر علیه بیماری کزاز، دیفتری وسیاه سرفه در نوزادان و کودکان از سن 2ماهگی تا 7 سالگی مصرف میشود.
نیمه عمر این فرآورده 38دقیقه، 2/9 ساعت و 5/9 ساعت به ترتیببرای تزریق داخلوریدی، داخل عضلانی وزیرجلدی میباشد. با تزریق زیرجلدیغلظت سرمی این فرآورده تقریبا 7 ساعتبعد از تجویز به حداکثر خود میرسد. درحالیکه برای تزریق داخل عضلانی زمانلازم برای حداکثر غلظت برابر 4 ساعتاست.
این فرآورده حاویتوکسوئیدهای کزاز و دیفتری و باسیلغیرفعال سیاه سرفه میباشد و تولیدپادتنهای خنثی کننده بر علیه هر سه عاملبیماریزا را موجب میشود. ایمنسازیمناسب با توکسوئید دیفتری حداقل 10سال مصونیت ایجاد میکند.
این فرآورده نباید برایکودکان با سن بیش از 7 سال یا کمتر از 6هفته مصرف شود. در صورت سابقهبهبودی از یک عفونت اثبات شده با باسیلسیاه سرفه، حساسیت نسبت به یکی ازاجزاء فراورده، وجود تب یا عفونت حاد، ،هرگونه عفونت حاد یا بیماری همراه با تب ،سابقه عوارض نورولوژیک و حساسیتیمتعاقب تزریق این فرآورده، اختلالاتانعقادی یا کاهش تعداد پلاکتها و در هنگامشیوع پولیومیلیت از موارد منع مصرفاین توکسوئید میباشند. در موارد منع مصرف واکسن سیاه سرفهمیتوان توکسوئید کزاز و دیفتریمخصوص کودکان DT را جایگزین اینفرآورده نمود.
1 ـ برای درمان بیماری کزاز یاپیشگیری فوری باید از پادزهرکزاز وترجیحا از پادتن انسانی ضد کزاز استفادهشود. برای درمان بیماری دیفتری یاپیشگیری فوری باید پادزهردیفتریمصرف شود. 2 ـ واکسن DTP نباید برای ایمنسازی درافراد با سن بیشتر از 7 سال استفاده کرد وبجای آن توکسوئید تتانوس و دیفتری (Td)برای ایمنسازی در بزرگسالان بایدتزریق شود. 3 ـ برای کودکانی که احتمال بروز تشنج درآنها وجود دارد، به منظور پیشگیری ازتشنجهای تبی مقدار مناسب استامینوفن (براساس سن) هر 4-6 ساعت تجویز شود. 4 ـ اگر در تزریقهای قبلی فرآورده مواردزیر طی 48 ساعت بعد از تزریق DTP اتفاقافتاده است نوبتهای بعدی باید با احتیاطمصرف شود: تب 40/5 درجه سانتیگراد به علت واکسن ونه به علت دیگری، شوک یا کلاپس یا گریهمداوم و غیر قابل تسکین، تشنج با یا بدونتب.
قرمزی، درد و تورم ملایمدر ناحیه تزریق که برای چند روز باقیمیماند، ازعوارض موضعی اینتوکسوئیدمیباشند. عوارض سیستمیک ملایم شاملتب ملایم، ناخوشی، خوابآلودگی واستفراغ میباشند. عوارضسیستمیک کهبروزآنها باعث منع مصرف مجددفرآورده میگردد عبارتنداز: تشنجات، هرگونه آسیب مغزی، بیماریهای عصبی،تغییر هوشیاری، شوک و کلاپس،حساسیت، واکنش شبیه آرتوس.
1 ـ در صورت مصرفهمزمان با ایمنوگلوبولین کزاز یا پادزهردیفتری، با استفاده از سرنگهای متفاوت ودر محلهای مختلف این فرآوردهها را بایدتزریق کرد.
واکسیناسیون اولیه: بین سن 6 هفتگی تا6 سالگی، سه نوبت و هر نوبت 0/5میلیلیتر (داخل عضلانی) به فاصله 4-8هفته از یکدیگر و یک نوبت اضافی (0/5میلیلیتر) یکسال بعداز نوبت سوم تزریقشود. برای نوزادان نارس مقدار کامل 0/5میلیلیتری استفاده شود. نوبت یادآوریهم در سن 4-6 سالگی (0/5 میلیلیتر)توصیه شده است.اگر تزریق چهارمیننوبت دوره واکسیناسیون بعد از سن 4سالگی انجام شود، نیازی به تزریق نوبتیادآوری نیست. بعد از این، برای نوبتهای یادآوری هر 10سال یکبار باید توکسوئید کزاز و دیفتریمخصوص بزرگسالان (Td)تزریق کرد. در کودکان واکسینه نشده: سه نوبت(0/5 میلیلیتری) به فاصله 2 ماه از یکدیگرو نوبت چهارم 12 ماه بعد از نوبت سوم ونوبت پنجم درسنین 4-6 سالگی بایدتزریق شود.
داروهای کاهندهسیستم ایمنی و استروئیدها و پرتودرمانیباعث کاهش پاسخ ایمنی میگردد و دربیماران تحت درمان با این داروها ممکناست مصونیت ایجاد نشود.
Injection: 0.5, 5 , 10ml